Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport sérülésekről képes leírás - Judo.tlap.hu
részletek »

Sport sérülésekről - Judo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: judo.tlap.hu » Sport sérülésekről
Keresés
Találatok száma - 12 db
Boróka krém

Boróka krém

Nagyon gyors hatású, vérkeringés fokozó, az izületi gyulladást, mozgásszervi fájdalmakat csökkentő krém. Segít reumás, köszvényes izomfájdalmak gyógyításában. Megszünteti a bőrviszketést, fertőtlenítő hatású. Oldja a fájdalmas izomgörcsöket.

Felgyorsítani sportsérülése gyógyulási folyamatát?

Felgyorsítani sportsérülése gyógyulási folyamatát?

Az élsportolónak és az amatőr sportolónak is rengeteg bosszúságot okoz, amikor sportsérülést szenved, és hosszú időre korlátozva van a mozgásban. Egy hivatásos sportoló ilyen esetekben hosszú hetekig nem indulhat neves versenyeken, de egy amatőr sportolót is alaposan megvisel a lassú és fájdalmas gyógyulás. Egy sportsérülés hatására hosszú időre kimaradhat Ön is az edzésekről, hiszen a húzódások és zúzódások miatt szóba sem jöhet az aktív mozgás.

Gyógytorna Magánrendelőnk

Gyógytorna Magánrendelőnk

Gyógytorna rendelőnkben az alábbi problémákat kezeljük leghatékonyabban: - gerincsérv, porckorongsérv - gerincproblémák ( derék, nyak, hát ) - számítógép használat okozta derék-, nyak-, hát-, vállfájdalom - gerincferdülés - tartáshibák - balesetek után mozgási nehezítettség - műtét utáni állapotok - térd, csípő, váll kopásos rendellenességei - sportsérülések (izom, ín, szalag) Rendelőnk Magyarországon az egyetlen nemzetközi vizsgával rendelkező McKenzie terápiás központ.

Hogyan előzhető meg a sportsérülés?

Hogyan előzhető meg a sportsérülés?

Az Észak-Karolinai Egyetem 2008-as felmérése szerint a középiskolás lányok súlyos sportsérüléseinek 65 százaléka a pompomlányok soraiból szedi áldozatait az elmúlt 25 évben. A sportsérülések lehetnek akutak vagy krónikusak. Az akut sérülés hirtelen lép fel sportolás során. Ide tartozik a húzódás, a ficam és a törés. A tünetek is hirtelen lépnek fel: erős fájdalom, duzzanat, a sérült testrész mozgatásának képtelensége, érzékenység, gyengeség, a helyéről láthatóan elmozdult csont vagy izület. A krónikus sérülések csak bizonyos idő eltelte után jelentkeznek, a fájdalom edzés vagy játék közben tapasztalható. Pihenéskor tompa fájdalom és duzzanat jelentkezik.

Kényelmes sport talpbetét

Kényelmes sport talpbetét

Talpbetétek behelyezése a cipőkbe elengedhetetlen, amennyiben valami panasz merül fel a lábaknál. Talpfájdalom, térd vagy sarok panasz jelentkezésénél vagy esetleg megelőzőse folytán is hasznos lehet a Footdisc gyógyászati talpbetét használata. Sportolásokhoz mérten különféle méret és kialakítás szerint készítik, valamint a lábak egyedi formájához képest lehet megvásárolni az adott darabokat. Akár a weboldalukon keresztül meg is tekinthetőek a termékek, továbbá ország szerte több ponton is megvásárolhatóak

Küzdősportolók sérülései

Küzdősportolók sérülései

A küzdősportok nevüknek megfelelően magukban hordozzák a sérülések lehetőségét. Az a sportoló, aki hosszútávon győztes akar lenni, maradni, nem engedheti meg magának, hogy a sérülésekkel való küzdelemben alulmaradjon. A győzelem csak akkor lehetséges ellenfelünk felett, ha kiismertük természetét, gyengéit. A sportsérülés is ellenfél, amit akkor győzhetünk le hatékonyan, ha pontos információink vannak róla.

Mirtill krém

Mirtill krém

Jótékony hatással van a reumás, izületi fájdalmakra, enyhíti a hát- és derékfájást, alkalmas a pikkelysömörrel kapcsolatos panaszok enyhítésére. Hatékonyan alkalmazható zúzódásra, rándulásra, valamint sérülések kiegészítő kezelésére. Jótékony égési sérülésekre, akár közvetlen hőhatás pl: forrázás váltotta ki, akár napégés.

Porcgyűrű (meniscus) sérülés

Porcgyűrű (meniscus) sérülés

A térdízület porcgyűrűje (meniscus) az ízületi felszínek görbülete között fennálló különbségeket (incongruentia) szünteti meg, jobb, pontosabb érintkezést, biztosít a térdízület porcborításának. Ennek sérülése gyakori ortopédiai kórkép, mely térdfájdalommal, térdduzzanattal, kattogással, elakadással járhat.

Sport kórház

Sport kórház

Az Országos Sportegészségügyi Intézet - Sportkórház - az Egészségügyi Minisztérium gyógyító-megelőző, szervezési-módszertani, irányító továbbképző és tudományos-kutató alapintézménye. Az 1952-ben alapított, egyedülálló természeti környezetben lévő Intézet az ország egyetlen sportspecifikus, saját területén nemzetközi elismertségű intézménye, ahol a világon szinte egyetlenként koncentrálódik az egészséges, vagy sérült, beteg sportolók ellátása. Intézetünkben vannak az ország legtapasztaltabb és legképzettebb szakemberei a sportsebészet ill. a sportmedicina területén. Orvosaink szakszerűek a sportorvosi- és a sportsebészeti problémák diagnosztikájában és gyógykezelésében. A Sportkórház a legkorszerűbb progresszív kezelési technikákat alkalmazza, melyek használatát a páciens, az orvos, a gyógytornász és más szakemberek csapatmun-kájában a legteljesebb felépülés céljával tervezi.

Hirdetés
Sportsérülés regiszterek

Sportsérülés regiszterek

A sportsérülés-regiszterek használatával szerzett tapasztalataink dr. Pánics Gergely - dr. Berkes István Országos Sportegészségügyi Intézet - Sportsebészeti Osztály Mire jó a sérülés regiszter? Egyszerűen csak kíváncsiság, összehasonlítás.

Sportsérülés?

Sportsérülés?

Bár a 'csúcsra járatott' sportolóknál sokkal többször fordulhat elő a végsőkig igénybe vett mozgásszervek, az izmok, inak, csontok sérülése, de a legegyszerűbb otthoni testedzésnél, sétánál, kocogásnál, tornánál, edzőtermi mozgásnál sem ritka. A boka és más ízületekben bekövetkezett ficamok, rándulások, az izomhúzódások, a térdszalag-sérülések, az Achilles-ín sérülése, és a legkülönbözőbb helyeken előforduló, nyílt vagy fedett csonttörések a leggyakoribbak.

Sportsérülésekről

Sportsérülésekről

Én nem kimondottan testépítő vagyok, inkább a labdajátékokat kedvelem. Nemrég volt egy keresztszalag szakadásom. Ez nagyon megviselte a sérült lábon az izomzatot. Azt szeretném kérdezni milyen edzéstervet javasolnál, hogy visszaszerezzem a régi izomzatot.

Tuti menü