Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarországi judo klubok képes leírás - Judo.tlap.hu
részletek »

Magyarországi judo klubok - Judo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: judo.tlap.hu » Magyarországi judo klubok
Keresés
Találatok száma - 19 db
Bajai Judo

Bajai Judo

A bajai judo sport 2007-ben ünnepelte az egyesületi keretek közötti fennállásának 40. évfordulóját. Ez a 40 év összefügg Gyuró László / 7.dan/ mester edző munkájával, aki a kezdetektől napjainkig részese a sportágunk történetének. A négy évtized alatt több országos és nemzetközi eredménnyel gazdagítottuk városunk hírnevét. A bajai judo sport a 70-es évek végére nőtte ki magát meghatározó szakosztállyá. Nagyon sok tehetség nőtt fel a Bajai Sport Kör judo szakosztályában.

Csepeli és Halásztelki Judo Iskola

Csepeli és Halásztelki Judo Iskola

Egyesületünk céljai több részre bontható. Az első és legfontosabb az a judo megszerettetése a gyerekekkel még ha nem is versenyzői szinten. Ezzel egy időben kell megemlíteni a sportolók egészségét fizikumát és lelki fejlődését is ami a judónak köszönhetően kimutathatóan jóval pozitívabban alakul mint más nem sporttal (a mi esetünkben judóval) foglalatoskodó gyereknél. Ez lehet az oka annak is, hogy Japánban rég testnevelési alapismeret a judo az iskolákban. Rövidebben judo alapú testnevelés van oktatva az iskolákban.

Egerági Üstökös SE

Egerági Üstökös SE

Edző: Szabó Ferenc 6 dan ImageSzületett: 1948. Súlycsoport: abszolút Eredmények: EB 2.hely (1968 London), EB 2.hely (1975, Ludvigshafen), Senior Európa Bajnok (2002, Kecskemét), Senior VB 3. (2003, Bécs), Amerikai Haditengerészet Bajnoka (1998) 14xMagyar Bajnok, Év Cselgáncsozója 1968, 1971, 1977

Érdi Judo Club

Érdi Judo Club

Diáksport tevékenységünk Diósd és Érd területére korlátozódik. Emellett munkánk egy részét az óvodássport képezi. Egyesületünk tagszáma 2005-re megközelítette a 200 főt. Edzéseink négy különböző helyszínen, kilenc csoportban folynak. Óvodássporttal foglalkozunk jelenleg Diósdon. Nyaranta és az iskolai szünetekben, rendszeresen bentlakásos edzőtáborokat és napközis sporttáborokat szervezünk a vakáció hasznos és emlékezetes eltöltése érdekében. Az edzéseken kívül kulturális és szórakoztató programokat is szervezünk, a csapat hangulatának és összetartásának javításáért. A DDSE jó csapatszellemének köszönhetően nagyon jó közösség alakult ki, ahol a szülők is tevékenyen részt vesznek a szervezésben és a társadalmi munkában.

Gyomaendrődi Judo Klub

Gyomaendrődi Judo Klub

Általános információk Az egyesület neve: Gyomaendrődi Judo Klub Az egyesület rövidített neve: Gy.J.K. Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Petőfi u. 18. Adószám: 18377934-1-04 Bankszámlaszám: 53200125-10002900 Telefon: +36-30-594-2486 Website: http://gyomajudoonline.extra.hu E-mail: gyomajudo@gmail.com

Ippon Judo Tatabánya SE

Ippon Judo Tatabánya SE

Az edzések helyszíne: Alsógallai Óvoda tornaterme 2800 Tatabánya Mátyás király út 24. Edző: Csernoviczki Csaba IV.danos szakedző Elérhetőségek: (:06-20-80 6-86-68 E-mail: cserno31@t-online.hu ipponjudo@freemail.hu Időpontok: K ezdőknek: hétfő-szerda-péntek 16.30- 17.30-ig Haladóknak:minden nap 17.30-tól

Judo Sz. K. XVII. Sportegyesület.

Judo Sz. K. XVII. Sportegyesület.

A Judo Sz.K. XVII. Sportegyesület tanfolyamos csoportból 1988-ra, létszámában és szakmai tudásában olyan szintre jutott, hogy sportegyesületként működhetett tovább. 1998-ban megtörtént az egyesület bírósági bejegyzése és megkezdődött egy azóta is töretlen sikersorozat.

Kano Judo Békéscsaba

Kano Judo Békéscsaba

2001-ben az alapítvány átszerveződött-gyakorlatilag csak a nevében Békés Megyei Kano Judo SE néven-, ami a pályázatok és a versenyeztetések miatt történt. Az országban több mint 100 judo egyesület küzd az eredményekért és ezek rangsorolásában minden évben jelentősen lépett előre a Békés Megyei Kano Judo SE. Egyre több a gyermekkorú sportoló és az egyesületben sportolók száma 130 főre bővült. Az eredményesség szempontjából évről-évre javulás figyelhető meg, hiszen egyre több bajnoki érem, és most már a nemzetközi viadalokon is tapasztalható a békéscsabai fejlődés. Az elmúlt évek kiemelkedő eredményessége, hogy az egyesület számos országos,-diákolimpiai bajnokokkal, több első osztályú versenyzővel és aranyérmes sportolókkal, sőt Gyáni Brigitta személyében még egy olimpiai kerettaggal is büszkélkedhet.

Magyar Senior Judo Club

Magyar Senior Judo Club

A Magyar Senior Judo Club 1996-ban alakult meg Magyar Veterán Judo Club néven, majd 1998-ban névváltoztatást hajtott végre. Célunk első sorban az aktív sportot abbahagyók számára lehetőséget biztosítani a szabadidő sporttal történő eltöltésére, a sportág iránt érdeklődő amatőrök bekapcsolása a judóba, az egészséges életmód segítése. Az alakuló közgyűlésen 15 fő vett részt, jelenleg 93 fő a tagság létszáma. A klub jelszava: 'Ebben a klubban semmi sem kötelező!' Ez is jelzi a teljes önkéntesség elvét és a demokratikus szellemet. Jelenleg heti 2 edzést tartunk (kedden és csütörtökön 19.00-tól). A klub teljesen önfenntartó, bár az edzéslehetőséget az MJSZ biztosítja a KSI edzőtermében. Első senior bajnokságunkat 1998-ben rendeztük meg, amely napjainkra már nemzetközi versennyé fejlődött. Sikeresen veszünk részt a II. osztályú csapatbajnokságokon és külföldi meghívásoknak is eleget teszünk. Ma már senior világbajnokaink és érmes helyezettjeink vannak.

Hirdetés
Miskolci sportiskola

Miskolci sportiskola

A Miskolci Sportiskola Judo szakosztályának célja, hogy összegyűjtse a sportág iránt tartósan érdeklődő haladókat, valamint. hogy e népesebb csoportból kiválassza és felkészítse az országos bajnokságokra nevezhető versenyzőket. Ennek érdekében leigazolja az előkészítő csoportokban övvizsgát tett kezdőket, akik közül a legtehetségesebbeket az utánpótlás hazai élmezőnyébe juttatja el.

Mohács JUDO Szakosztály

Mohács JUDO Szakosztály

1982-ben Berényi Imre által Mohácson meghonosodott és klub szinten muködo tömegsport-csoport a Mohácsi Torna Egylet szakosztályává vált, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel a sokéves munka megalapozta a mohácsi versenyzok és a szakosztály jelenlegi státuszát mind a város életében, mind a judo versenyeken. Évente 18-22 versenyen veszünk részt, a 4-8 éves korosztálytól kezdve az ifi korosztályig van sportolónk ill. versenyzonk. Elsosorban utánpótlás-neveléssel foglakozunk, erre az eddigi heti két edzés volt elégséges. Ebben az évben (2006) sikerült két edzésnappal, más helyszínen tartott edzésekkel növelni az edzésszámot, így a jövore nézve nagyobb versenyzo garnitúrával több korosztályos versenyzovel tervezhetünk. A regionális csapat-versenyeken versenyzoink zöme a dobogón végez, az évek során rengeteg egyéni helyezés mellett igen számottevo eredményt sikerült elérnünk a csapateredmények terén is.

MVSC-Misi

MVSC-Misi

A 'ju' szó jelentése, 'természetesnek lenni', észszerűen viselkedni. Tehát a természet törvényszerűségeinek megfelelően cselekedni. A 'do' szó 'tökéletesített módszer', 'szellemi utat' jelent. Szó szerinti fordításban 'lágy művészet'. Találó a magyar elnevezése is: cselgáncs. A szóösszetétel első része 'csel', a gondolatiságra, a szellemiségre, a 'gáncs', a fizikai képességekre: erő, gyorsaság, ügyesség stb. utal.

Pestszentlőrinc

Pestszentlőrinc

'Minden nap mit társaságomban töltesz, derekabb emberként térsz haza' - Platon Nem elégedhetünk meg azzal, hogy ki-ki testileg, lelkileg olyan, amilyen, hanem nevelni és fejleszteni kell, kinek kedvező adottságai vannak sokkal jobb legyen, s a hitvány is megjavuljon' - Lukianos

PVSK judo

PVSK judo

A Japánból eredő judo első nyomai az időszámítás szerinti 720-as évig nyúlnak vissza. Abban a korszakban állították össze a Kojiki (Régi dolgok feljegyzései) és a Nihon Shoki (Japán krónikák) címen híressé vált könyveket.

Rétsági Judo Club

Rétsági Judo Club

A Rétsági Judo Club Nógrád megye legnagyobb és legeredményesebb cselgáncs klubja. 1994-es fennállása óta sikert sikerre halmozott nem csak a hazai, hanem a nemzetközi versenyeken is. Van magyar bajnoka, dobogósai és helyezettjei. Több érmet is hazahozva szép eredményeket ért el az ország legnagyobb városaiban megrendezett diákolimpiákon. Az évente megjelenő országos tízes ranglistákon a Rétsági Judo Clubból mindig is sokan szerepelnek az ország legjobbjai között. A magas színvonalú szakmai munka garanciáját az edzők személye jelenti. Olyan kiváló szakemberek tanítják a gyerekeket mint Ozsvár András öt DAN-os mesteredző, a moszkvai olimpia bronzérmese sokszoros magyar bajnok valamint Csuka Zoltán volt női szövetségi kapitány. A legkisebbek csoportjával Hanzi József foglalkozik. A klubnak németországi és svájci egyesületekkel van partnerkapcsolata. Neve nemcsak a magyar cselgáncstársadalomban lett közismert, hanem lassan Európa utánpótlásversenyein tudják már, hogy honnan jöttek ezek a rétsági gyerekek.

Szentesi Pollák DSE

Szentesi Pollák DSE

1994 szeptemberében a Vasutas SC-ból kivált a szakosztály és a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola azóta elhunyt igazgatója Fekete Géza támogatásával az akkor megszűnt DSK helyén kezdte meg működését. Az egyesület alapítói között az iskola akkori vezetői mellett a szakosztály vezetői, élsportolói és a korábban már említett személyek mellett Dr. Demeter Attila , Fekete Mónika is megtalálható. Az egyesület célkitűzései ebben az időben még az akkori szellem jegyében hosszú távon több élversenyző kimenedzselése volt, de a gazdasági változások és a továbbtanulási szokások megváltozása ( már középiskolába is más városokba járnak át a gyerekek ) az egyesületi célkitűzések átértékelését hozta. A menedzselésre alkalmas sportolók továbbra is prioritást élveznek, de a tömegsport jellegű nyitottság is előtérbe került.

Tata Judo

Tata Judo

1980 A Judo sportágat Stief Zoltán és Szerencse László ismertette meg előszőr a tataiakkal. 1982 A tatai judosok első országos bajnoka Kuhár Péter volt, aki akkor még tatabányai színekben indult. 1983- A Tatai Honvéd Atlétikai Club keretein belül megalakult a THAC Judo Szakosztálya. 1989- A szakmai munkát Borkovics Zoltán is segítette, majd a szakosztály vezetését és az edzői feladatokat Pál Zoltán vette át. 1996- Németh Ferenc (VII.dan,női szövetségi kapitány 1998-2005) irányította a THAC versenyzőit Pál Zoltán segédletével. 2004- A szakosztály vezetését és a vezetőedzői feladatokat Essősy Ákos (1 dan) vette át Szerencse Lászlótól 2006- Maczkó Tamás és Vágusz Krisztián - korábbi tatai judosok - segítségével megalakul az Összefogás a Judo Sportért Alapítvány. Az alapítvány megalakulása óta több országos és regionális versenyt, valamint sportbemutatót rendezett.

Tuti menü