Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Judo linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Napközis - Sportsérülés? [4. oldal]
részletek »

Judo képes leírás: Napközis - Sportsérülés? [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: judo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Napközis sporttábor

Napközis sporttábor

Részvételi díj: 2800 Ft/nap, töredék időre is lehet jelentkezni. Ez tartalmazza: a napi 2 edzés, 2 étkezés, uszoda, helyi kirándulások, stb...díját. Nem tartalmazza az övvizsga és a különbuszos kirándulás költségét. A judóval még csak most vagy a táborban ismerkedő lányok és fiúk is jelentkezhetnek.

Newest 100 judo videos

Newest 100 judo videos

Basic judo - Belt system, falling, chokes. Throws into arm locks. Throws to a ground finish. Arm lock. Ground holds. Throws to the rear. Scoring system. Judo in Japan, all over the world. Final, semi final fight.

Nyári gyerek tábor

Nyári gyerek tábor

Amikor valaki visszatekint egy számára rendkívül kedves eseményre, akkor akaratlanul is többféle érzés keríti hatalmába. Az egyik a jókedv, ami az egész tábort jellemezte és ami az eseményekre emlékezve nem is csoda. A másik érzés egy kis szomorúság, mert megint vége lett és megint várni kell erre a hangulatra a következő táborig, külföldön élő barátainkra és edzőtársainkra akár 1 évet is.

Nyári napközis tábor

Nyári napközis tábor

A KSI SE Judo Szakosztálya idén is megrendezi nyári napközi táborát, ahová minden érdeklődő 6-14 éves fiatalt szeretettel várunk. Amennyiben Ön azt szeretné, hogy gyermeke egész nap (8-17 óráig) rátermett és harcedzett pedagógusok odafigyelése mellett nőjön fel, akkor olvassa el az általunk nyújtott kivételes kondíciókat.

Ovi judo

Ovi judo

A többi keleti küzdősporttal ellentétben, ez az egyetlen sportág, amit már kisgyermekkortól kezdve is lehet oktatni. A judo az egyetlen testnevelési rendszer, amely kiemeli azokat a gyakorlatokat, amelyek játékosan erősítik a törzset és az izomzatot.

Önvédelem kempoval

Önvédelem kempoval

A kempo elsődleges célja, hogy alapvető, a mai modern korban használatos önvédelmi technikákat oktasson. Az edzésen a tanulók megtanulják az ehhez szükséges mozgásformákat, ütéseket, rúgásokat, földreviteleket, valamint az önvédelem lelki hátterét!

Övvizsga anyaga

Övvizsga anyaga

A judo technikai elemeinek gyakorlása során a judokák különböző testrészei (lábak, kezek, fej stb.) állandó érintkezésben vannak a tatamival, sőt egymással is. Elsősorban a dojót, a tatamit kell tisztán tartani. A tatamit időnként fertőtleníteni kell.

Pestszentlőrinc

Pestszentlőrinc

'Minden nap mit társaságomban töltesz, derekabb emberként térsz haza' - Platon Nem elégedhetünk meg azzal, hogy ki-ki testileg, lelkileg olyan, amilyen, hanem nevelni és fejleszteni kell, kinek kedvező adottságai vannak sokkal jobb legyen, s a hitvány is megjavuljon' - Lukianos

Porcgyűrű (meniscus) sérülés

Porcgyűrű (meniscus) sérülés

A térdízület porcgyűrűje (meniscus) az ízületi felszínek görbülete között fennálló különbségeket (incongruentia) szünteti meg, jobb, pontosabb érintkezést, biztosít a térdízület porcborításának. Ennek sérülése gyakori ortopédiai kórkép, mely térdfájdalommal, térdduzzanattal, kattogással, elakadással járhat.

Hirdetés
Professzionális étrend-kiegészítés sportolóknak

Professzionális étrend-kiegészítés sportolóknak

A sporttáplálkozástan, a táplálékkiegészítés és a szervezet biokémiájának alapos ismerete lehetővé tették egy sor olyan specifikus sport táplálék-kiegészítő kifejlesztését, amelyek az egészségügyi hatóságok útmutatásainak és a szervezet igényeinek figyelembe vétele mellett képesek javítani a sportteljesítményt. Az Ethic Sport fitnesz és sport étrend-kiegészítői minden specifikus igényt kielégítenek

PVSK judo

PVSK judo

A Japánból eredő judo első nyomai az időszámítás szerinti 720-as évig nyúlnak vissza. Abban a korszakban állították össze a Kojiki (Régi dolgok feljegyzései) és a Nihon Shoki (Japán krónikák) címen híressé vált könyveket.

Randori Judo Team

Randori Judo Team

17 éve minden nyáron szervezünk tábort és minden évben tanulunk még újat, amit a következő tábor lebonyolításánál használni tudunk. Most jó lett volna egy nagyobb terem, de ezt úgy oldottuk meg, hogy megosztottuk a csapatot és két csoportban edzettünk. Idén ( is ) nagyon jól sikerült a napközis spottáborunk, olyan szülők is elismerően nyilatkoztak, akik eddig nem nagyon ismerték edzéseinket, a szakosztályunk működését.

Rétsági Judo Club

Rétsági Judo Club

A Rétsági Judo Club Nógrád megye legnagyobb és legeredményesebb cselgáncs klubja. 1994-es fennállása óta sikert sikerre halmozott nem csak a hazai, hanem a nemzetközi versenyeken is. Van magyar bajnoka, dobogósai és helyezettjei. Több érmet is hazahozva szép eredményeket ért el az ország legnagyobb városaiban megrendezett diákolimpiákon. Az évente megjelenő országos tízes ranglistákon a Rétsági Judo Clubból mindig is sokan szerepelnek az ország legjobbjai között. A magas színvonalú szakmai munka garanciáját az edzők személye jelenti. Olyan kiváló szakemberek tanítják a gyerekeket mint Ozsvár András öt DAN-os mesteredző, a moszkvai olimpia bronzérmese sokszoros magyar bajnok valamint Csuka Zoltán volt női szövetségi kapitány. A legkisebbek csoportjával Hanzi József foglalkozik. A klubnak németországi és svájci egyesületekkel van partnerkapcsolata. Neve nemcsak a magyar cselgáncstársadalomban lett közismert, hanem lassan Európa utánpótlásversenyein tudják már, hogy honnan jöttek ezek a rétsági gyerekek.

Sport kórház

Sport kórház

Az Országos Sportegészségügyi Intézet - Sportkórház - az Egészségügyi Minisztérium gyógyító-megelőző, szervezési-módszertani, irányító továbbképző és tudományos-kutató alapintézménye. Az 1952-ben alapított, egyedülálló természeti környezetben lévő Intézet az ország egyetlen sportspecifikus, saját területén nemzetközi elismertségű intézménye, ahol a világon szinte egyetlenként koncentrálódik az egészséges, vagy sérült, beteg sportolók ellátása. Intézetünkben vannak az ország legtapasztaltabb és legképzettebb szakemberei a sportsebészet ill. a sportmedicina területén. Orvosaink szakszerűek a sportorvosi- és a sportsebészeti problémák diagnosztikájában és gyógykezelésében. A Sportkórház a legkorszerűbb progresszív kezelési technikákat alkalmazza, melyek használatát a páciens, az orvos, a gyógytornász és más szakemberek csapatmun-kájában a legteljesebb felépülés céljával tervezi.

Sporthírek - Egyéni sportok

Sporthírek - Egyéni sportok

A 78 kilós Joó Abigél a hetedik helyen zárt a cselgáncsozók düsseldorfi Grand Prix-versenyének vasárnapi napján. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző ipponnal verte a spanyol Marta Tort Merinót, majd ugyanígy maradt alul a holland Marhinde Verkerkkel szemben.

Sportsérülés regiszterek

Sportsérülés regiszterek

A sportsérülés-regiszterek használatával szerzett tapasztalataink dr. Pánics Gergely - dr. Berkes István Országos Sportegészségügyi Intézet - Sportsebészeti Osztály Mire jó a sérülés regiszter? Egyszerűen csak kíváncsiság, összehasonlítás.

Sportsérülés?

Sportsérülés?

Bár a 'csúcsra járatott' sportolóknál sokkal többször fordulhat elő a végsőkig igénybe vett mozgásszervek, az izmok, inak, csontok sérülése, de a legegyszerűbb otthoni testedzésnél, sétánál, kocogásnál, tornánál, edzőtermi mozgásnál sem ritka. A boka és más ízületekben bekövetkezett ficamok, rándulások, az izomhúzódások, a térdszalag-sérülések, az Achilles-ín sérülése, és a legkülönbözőbb helyeken előforduló, nyílt vagy fedett csonttörések a leggyakoribbak.

Tuti menü