Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Judo linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Judo képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: judo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
A Judo és én.

A Judo és én.

Ő az az ember, akinek nagyon hálás vagyok! Ő a judo atyja, Jigoro Kano. És egy kedvenc idézet Kano-tól: Nincs fontosabb az ég alatt, mint az emberek tanítása: Ha egy arra méltó személyt tanításban részesítünk, Ez sok más emberre is hatást gyakorol. Amit egy nemzedék jól megtanul, Száz utána jövőnek is továbbadhatja. Persze rajta kívül van még pár ember, akiknek mindig hálás leszek. De róluk majd később.

A sportolók táplálkozásának tíz aranyszabálya

A sportolók táplálkozásának tíz aranyszabálya

2. 60 százalék szénhidrát: az étrend 60 százalékát alkossák szénhidrátok: teljes őrlésű gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök. Sportoláskor gondoskodni kell a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátról: ezek késleltetik a fáradást, és erőt adnak az edzéshez!

Aikido

Aikido

Megtanulod a testedet egységben mozgatni, jó lesz a tartásod: ez magabiztossá és határozottá tesz, amit a külvilág is érzékel. Tudtad, hogy egy magabiztos emberbe sokkal kevesebben kötnek bele, mint egy határozatlan fickóba, akiből árad a bizonytalanság?!

Aikido Shurenkan Dojo

Aikido Shurenkan Dojo

Az Aikido Shurenkan Dojo pilisszentiváni csoportja 2011 év végéhez közeledve nagy fába volt kénytelen vágni a fejszéjét. A megnövekedett taglétszám miatt már nem volt biztonságos a gyakorlás a régi dojoba amit 10 éven keresztül biztosított számunkra a Testkovács klub, mely hosszú együttműködésért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

Alex Butcher: Judo

Alex Butcher: Judo

Alex Butcher érthető és részletes bevezetést nyújt a judo változatos elemeibe, az egyszerű alapállásoktól és mozdulatoktól a haladó szintű dobások és esések technikájáig. A leírásokat színes, részletes képi ábrázolás kíséri. A könyv szerzője 6 danos mester, aki értékes tapasztalatokkal rendelkezik mind a felnőttek, mind a gyermekek oktatásában.

Andreas Schafer

Andreas Schafer

Fitten és egészségesen. A könyv tartalmából: Judo régen és ma, alapvetések, eséstechnikák, dobástechnikák, földharc-technikák, a dobástechnikák közötti átmenetek, a földharc-technikák közötti átmenetek.

Bajai Judo

Bajai Judo

A bajai judo sport 2007-ben ünnepelte az egyesületi keretek közötti fennállásának 40. évfordulóját. Ez a 40 év összefügg Gyuró László / 7.dan/ mester edző munkájával, aki a kezdetektől napjainkig részese a sportágunk történetének. A négy évtized alatt több országos és nemzetközi eredménnyel gazdagítottuk városunk hírnevét. A bajai judo sport a 70-es évek végére nőtte ki magát meghatározó szakosztállyá. Nagyon sok tehetség nőtt fel a Bajai Sport Kör judo szakosztályában.

Boróka krém

Boróka krém

Nagyon gyors hatású, vérkeringés fokozó, az izületi gyulladást, mozgásszervi fájdalmakat csökkentő krém. Segít reumás, köszvényes izomfájdalmak gyógyításában. Megszünteti a bőrviszketést, fertőtlenítő hatású. Oldja a fájdalmas izomgörcsöket.

Budo magazin

Budo magazin

Japán tradicionális harcművészet Jelentése: A ju szócska jelentése - Kano megfogalmazása szerint - annyi, mint természetesnek lenni, ésszerűen - tehát természet igazságainak, törvényszerüségeinek megfelelően - viselkedni, ezekkel összhangban cselekedni. A do viszont egy tökéletesitett módszert, szellemi utat jelent, szemben a jitsuval, amely csupán fizikai művészet.

Hirdetés
Celine Lebrun

Celine Lebrun

E participerai la coupe d'Europe des Clubs qui aura lieu le 27 octobre 2001 J'étais récemment; Rouen avec l'équipe de France pour un stage de préparation. Le cycle a désormais repris pour préparer les grands événémentse.

Cselgáncs/judo játékszabályok

Cselgáncs/judo játékszabályok

A sportág szabályainak ismeretéhez nélkülözhetetlen néhány eredeti japán szakkifejezés alkalmazása. Ezek közül az ipponról talán már sokan hallottak: ez annak a 10-essel jelölt pontszámnak a neve, amely a meccs azonnali végét jelenti. Ippon egy olyan dobással vagy lábgánccsal érhető el egyfelől, amelynek nyomán a vetélytárs a hátára esik. Másfelől ippont ér az is, ha a másikat a hátára sikerül szorítani 30 másodperc erejéig (amaz közben mozoghat valamelyest), vagy sikerül hasonló időn keresztül fojtást alkalmazni, illetve olyan kulcsolást, amely a könyöke vagy válla eltörésével fenyeget. Fojtásnál vagy törésveszélynél a vetélytárs kopogással jelzi, hogy feladja a párharcot ? ellenkező esetben a csont akár el is törhető: az olimpián ez az egyetlen sportág, ahol legálisnak számít az ilyesmi (a valóságban természetesen nem fajulnak idáig a dolgok).

Csepeli és Halásztelki Judo Iskola

Csepeli és Halásztelki Judo Iskola

Egyesületünk céljai több részre bontható. Az első és legfontosabb az a judo megszerettetése a gyerekekkel még ha nem is versenyzői szinten. Ezzel egy időben kell megemlíteni a sportolók egészségét fizikumát és lelki fejlődését is ami a judónak köszönhetően kimutathatóan jóval pozitívabban alakul mint más nem sporttal (a mi esetünkben judóval) foglalatoskodó gyereknél. Ez lehet az oka annak is, hogy Japánban rég testnevelési alapismeret a judo az iskolákban. Rövidebben judo alapú testnevelés van oktatva az iskolákban.

Digi sport

Digi sport

A magyar judo zászlóvivői a 2012-es évben többek közt Európa bajnoki- és olimpiai érmekkel kápráztattak el minket. Sikeres évet zártunk, így van miből szemezgetnünk! Évadzáró magazinunkban igyekeztünk összefoglalni a legfontosabb eseményeket.

Dojo etikett

Dojo etikett

A terembe mindig pontosan, tiszta és rendezett ruhában jelenjünk meg. Fontos a rövidre vágott köröm, a rendezett haj és az ékszerek levétele. Mindig a kabát bal szárnya van fölül, a jobb szárny alul. Az övet ketté hajtjuk, a hashoz tesszük, hátul keresztezzük és vissza elől megkötjük.

Dojochosi's

Dojochosi's

Koyanagi sensei Magyarországi utazását megelőzve, már emailon folyt az egyeztetés. Igyekeztünk úgy szervezni a programot, hogy amikor hazánkba látogat, egy edzés erejéig jelenlétével megtisztelje dojonkat - Aikido Shurenkan Dojo -, és a felnőtt csoport számára egy edzést vezethessen. Köszönhetően Bak Laci barátomnak és segítségének, sensei programja úgy került kialakításra, hogy még megérkezésének napján ellátogatott az Aikido Pilisszentiván Dojoba, tanítványával Noriko Ujiie - val.

Egerági Üstökös SE

Egerági Üstökös SE

Edző: Szabó Ferenc 6 dan ImageSzületett: 1948. Súlycsoport: abszolút Eredmények: EB 2.hely (1968 London), EB 2.hely (1975, Ludvigshafen), Senior Európa Bajnok (2002, Kecskemét), Senior VB 3. (2003, Bécs), Amerikai Haditengerészet Bajnoka (1998) 14xMagyar Bajnok, Év Cselgáncsozója 1968, 1971, 1977

Érdi Judo Club

Érdi Judo Club

Diáksport tevékenységünk Diósd és Érd területére korlátozódik. Emellett munkánk egy részét az óvodássport képezi. Egyesületünk tagszáma 2005-re megközelítette a 200 főt. Edzéseink négy különböző helyszínen, kilenc csoportban folynak. Óvodássporttal foglalkozunk jelenleg Diósdon. Nyaranta és az iskolai szünetekben, rendszeresen bentlakásos edzőtáborokat és napközis sporttáborokat szervezünk a vakáció hasznos és emlékezetes eltöltése érdekében. Az edzéseken kívül kulturális és szórakoztató programokat is szervezünk, a csapat hangulatának és összetartásának javításáért. A DDSE jó csapatszellemének köszönhetően nagyon jó közösség alakult ki, ahol a szülők is tevékenyen részt vesznek a szervezésben és a társadalmi munkában.

Tuti menü