Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Judo Info képes leírás - Judo.tlap.hu
részletek »

Judo Info - Judo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: judo.tlap.hu » Judo Info
Keresés
Találatok száma - 8 db
Cselgáncs/judo játékszabályok

Cselgáncs/judo játékszabályok

A sportág szabályainak ismeretéhez nélkülözhetetlen néhány eredeti japán szakkifejezés alkalmazása. Ezek közül az ipponról talán már sokan hallottak: ez annak a 10-essel jelölt pontszámnak a neve, amely a meccs azonnali végét jelenti. Ippon egy olyan dobással vagy lábgánccsal érhető el egyfelől, amelynek nyomán a vetélytárs a hátára esik. Másfelől ippont ér az is, ha a másikat a hátára sikerül szorítani 30 másodperc erejéig (amaz közben mozoghat valamelyest), vagy sikerül hasonló időn keresztül fojtást alkalmazni, illetve olyan kulcsolást, amely a könyöke vagy válla eltörésével fenyeget. Fojtásnál vagy törésveszélynél a vetélytárs kopogással jelzi, hogy feladja a párharcot ? ellenkező esetben a csont akár el is törhető: az olimpián ez az egyetlen sportág, ahol legálisnak számít az ilyesmi (a valóságban természetesen nem fajulnak idáig a dolgok).

Integrált Judo Klub Kaposvár

Integrált Judo Klub Kaposvár

Tagjai lettünk a Dél-Dunántúli Régió Judo Szövetségének is, mert ezt választottuk. Elnöke Szilágyi Csaba - helyettese Hidasi Ervin. Azt gondoljuk, hogy erősíteni és öregbíteni fogjuk a régiót! Ezáltal kiegyensúlyozottabbá válik Somogy megye judosportjával.

Judo info

Judo info

Június elején indul el az a program, amelynek keretében tizenöt milliárd forintos állami támogatást osztanak szét tizenhat kiemelt sportág között. Az idén is ünnepélyes keretek között díjazták Balatonfüred legjobb sportolóit. A város a 2012-es eredmények alapján osztotta ki kitüntetéseit a Balaton Szabadidőközpontban rendezett eseményen.

Judo Information

Judo Information

Welcome to the JudoForum. Please have a look around. It is recommended that you create a member account so you can access all the features. Free registration only takes a minute. Please rgister a member account.

Judo Information Site

Judo Information Site

Welcome to the official Judo Information Site, and the world famous Judo Forum. Please enjoy the online lessons at the original injury-free Kodokan Judo virtual dojo. If you have any questions that are not answered on JudoInfo.com, please ask the experts on the Judo Forum.

Ovi judo

Ovi judo

A többi keleti küzdősporttal ellentétben, ez az egyetlen sportág, amit már kisgyermekkortól kezdve is lehet oktatni. A judo az egyetlen testnevelési rendszer, amely kiemeli azokat a gyakorlatokat, amelyek játékosan erősítik a törzset és az izomzatot.

Övvizsga anyaga

Övvizsga anyaga

A judo technikai elemeinek gyakorlása során a judokák különböző testrészei (lábak, kezek, fej stb.) állandó érintkezésben vannak a tatamival, sőt egymással is. Elsősorban a dojót, a tatamit kell tisztán tartani. A tatamit időnként fertőtleníteni kell.

Sporthírek - Egyéni sportok

Sporthírek - Egyéni sportok

A 78 kilós Joó Abigél a hetedik helyen zárt a cselgáncsozók düsseldorfi Grand Prix-versenyének vasárnapi napján. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző ipponnal verte a spanyol Marta Tort Merinót, majd ugyanígy maradt alul a holland Marhinde Verkerkkel szemben.

Tuti menü